Mindfulness

Elk kind verdient het om met aandacht naar zichzelf te kijken en een veilig plekje te hebben.

Mindfulness kan hierbij een grote rol spelen en helpend zijn voor kinderen die bijvoorbeeld, slecht (in)slapen, veel piekeren, spanning ervaren, weinig zelfvertrouwen hebben, moeite hebben met zich concentreren en weer rust willen ervaren in hoofd en lijf.

Mindfulness, is het natuurlijke vermogen om met je aandacht in het nu te zijn, bij wat je aan het doen bent, ruikt, proeft of voelt op dat moment. Voelen of je lijf moe is of er boosheid of blijdschap zit, bewust dat snoepje proeven, de geur van het bos ruiken en niet met je hoofd alweer bij het volgende zijn wat nog gedaan moet worden.

We zijn zo bezig om alles te plannen en van het een naar het ander te gaan dat we weinig tijd nemen in het moment. Ook kinderen worden hier in meegenomen en kunnen hierdoor druk en stress ervaren.

Belangrijk dus om kinderen te leren dat ze altijd een keuze hebben om even stil te staan, dit geeft vertrouwen en rust. Bewust worden van gevoelens, gedachtes en emoties, niet alleen met je aandacht bij de buitenwereld, maar ook bij je binnenwereld. Leren dat ze prima zijn zoals ze in wezen zijn.

Alleen even -Ik-hier-nu-

Lessen

Als gecertificeerd kinder- en jongeren trainer maak ik tijdens de lessen onder andere gebruik van de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel.

Het zijn wekelijkse lessen van een uur. Kinderen hebben tijdens mijn lessen echt een moment van ontspanning. De lessen zijn afwisselend, interactief en afgestemd op de vraag van het kind en de ouders.

Het belangrijkste voor mij is dat kinderen zich hierbij veilig en gehoord voelen tijdens mijn lessen.

Ze leren tijdens de lessen gebruik te maken van hun eigen superkrachten en ervaren dat ze dit altijd bij zich hebben. De adem, binnenbios en bijvoorbeeld de stopknop.

Ik zet hiervoor meditaties, verhalen, creatieve opdrachten en bewegingsoefeningen zoals yoga in zodat ze spelenderwijs op een rustige ademhaling oefenen zonder dat ze het vaak door hebben.

Ouders zijn belangrijk tijdens het traject zodat de kinderen ook thuis kunnen oefenen en ook jullie als ouders bekend raken met mindfulness. Ondersteuning thuis van vijf minuten per dag kan soms al voldoende zijn. Je ontvangt hiervoor na iedere les meer informatie via de mail.

Een individueel traject is ook mogelijk. Neem hiervoor even contact op, dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

certificaat

8 weekse training

Wat is er inbegrepen bij de 8 weekse training?

  • Kennismaking/intake
  • Het boek ‘’Stilzitten als een kikker’’ met daarin de downloads
  • Werkboekje
  • Wekelijks een ouderbrief met daarin handvatten voor het oefenen.
  • Telefonisch contact over de individuele ontwikkeling
  • 8 mindfulness lessen van 60 minuten per keer 
  • Evaluatiegesprek

Tarieven groepstraining

leeftijd

5-8 jaar: 8 lessen van 60 minuten
9-11 jaar: 8 lessen van 60 minuten

Opfrisles

Data en tijden zijn mogelijk in overleg.

Aanmelden