over mij

Ik ben Jolijn, moeder van 3 energieke zoons van 10,10 en 7 jaar oud. Ik weet hoe het is om kinderen met volle hoofden te hebben, vol gedachtes en emoties. Regelmatig wordt hier de vraag gesteld of ik een verhaaltje op hun rug kan tekenen, een kinder-meditatieverhaal aan kan zetten of nog even het lijf kan laten ontspannen door andere oefeningen. 

Volle hoofden, stress, emotie, spanning en een lijf dat graag wil bewegen is lastig om mee in slaap te vallen, te focussen op opdrachten en op een rustige manier op dagelijkse prikkels te reageren. 

Mindfulness en de daarbij horende oefeningen brengt de kinderen meer rust in hoofd en lijf.

Als gecertificeerd kindertrainer mindfulness help ik ook graag andere kinderen en jongeren hiermee. Dit doe ik naast mijn werkzaamheden voor Prikkelbaas, ook binnen het MBO onderwijs waar ik al 14 jaar mag werken in het begeleiden van jongeren op een voor hun passende manier.

Ik gun ieder kind en jongere vertrouwen, veiligheid en vooral de rust om zich in eigen tempo te ontwikkelen.

Zelf stond ik ook altijd ‘’aan’’ en vanuit mijn sportopleidingen was ik altijd gewend om mijn lijf optimaal en actief in zetten, het draaide hierbij vaak om prestatie en ik zag bewegen als doel.

Mindfulness heeft mij gebracht dat ik nu bewust kan stilstaan en mijn lijf echt kan voelen. Door mindfulness zet ik bewegen nu in als middel om mijn grenzen te voelen en mijn volle piekerhoofd tot rust te brengen.

Mindfulness bestaat dus niet alleen uit stil zitten, maar zeker ook uit beweging door middel van yogaoefeningen. Zelf ben ik ook nog steeds niet de beste in stilzitten, dus stiekem is dit voor mijzelf ook heel fijn. Verder ben ik enthousiast, nieuwsgierig, leergierig, betrouwbaar, gevoelig, openhartig en houd ik graag het overzicht. Ik maak graag kennis met jou!

Opleidingen

Opleidingen en trainingen die ik zoal gevolgd heb:

  • Kinderyoga docent, Helen Purperhart ( in opleiding tot)

  • Mindfulnes kindertrainer, methode Eline Snel

  • Basiscursus Act Therapie training

  • Matrix methode coach

  • Contactpersoon schoolveiligheid

  • Master Sen, gedragsspecialist

  • Academie lichamelijke opvoeding